Het weer: tropische maxima

Aan de voorzijde van een storing wordt erg warme lucht vanuit het zuiden over onze streken gestuurd. Het kwik kan hierbij tropische waarden bereiken. Na de doortocht van deze storing blijven we nog even in de warme lucht vertoeven, maar de atmosfeer is wel erg onstabiel met een grote kans op onweersbuien.
Vandaag is het flink zonnig, al zijn er af en toe ook enkel wolken. Het blijft echter droog en het kwik kan oplopen tot 29 of 30 graden. De zwakke zuidenwind spant na de middag aan tot matig. Volgende nacht is er kans op een plaatselijke onweersbui.
Morgen wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er kunnen lokaal enkele onweersbuien tot stand komen. Vooral in de namiddag en avond zijn er enkele stevige onweersbuien mogelijk, vergezeld van windstoten en hagel. De maxima liggen rond 26 graden.
Maandag is er flink wat zon, maar er zijn ook wolken. Het wordt drukkend warm bij maxima rond 30 graden. In de latere namiddag en avond zijn er onweersbuien mogelijk.
Dinsdag kan er wat regen in de ochtend vallen, maar nadien volgen er opklaringen en blijft het droog. Het kwik bereikt 26 graden.
Woensdag zijn er nog enkele buien mogelijk, maar nadien volgen er drukstijgingen en nemen de neerslagkansen af.
Er volgen enkele droge dagen, al wordt het wel niet meer zo warm bij maxima rond 22 of 23 graden. (Michel Nulens - Meteoservices)16272