Het weer: tropische weekendtemperaturen!

Een storing verbonden aan een depressie over Engeland schuift over onze streken en zorgt voor somber weer met regen. Nadien stijgt de luchtdruk en wordt er warme lucht vanuit het zuiden aangevoerd. Op het einde van de week en tijdens het weekend staan er zomerse temperaturen op het programma.
Vandaag is het wisselend tot zwaar bewolkt, maar overwegend droog. In de avond zijn enkele buien mogelijk, eventueel met een donderslag. Maxima rond 23 graden.
Morgen wordt het somber en koel bij maxima rond 17 graden. Er zijn perioden met regen of buien, afgewisseld met drogere perioden. Lokaal is er kans op onweer.
Donderdag is het wisselend bewolkt in de ochtend met enkele regenbuien. Later wordt het droger en vooral na de middag is er meer zon aanwezig. De kans op een bui neemt gestaag af. Maxima rond 19 graden.
Vrijdag wordt het zonnig en warm bij maxima rond 26 of 27 graden. Er komen slechts enkele wolken voor en het blijft droog. In het weekend kan het kwik tropsiche waarden bereiken bij maxima rond 30 graden.
Zaterdagavond en nacht wordt het echter onweerachtig. Zondag blijft de kans op onweersbuien bestaan, maar er is ook wat zon en het wordt drukkend warm. Na het weekend blijft het vrij warm, maar de onweersdreiging blijft eveneens bestaan. (Michel Nulens - Meteoservices)16245