Het weer: uitermate zacht!

Het weer: uitermate zacht!

Tussen twee storingen in, wordt warme lucht van subtropische oorsprong naar onze streken getransporteerd. Het kwik bereikt uitermate hoge waarden voor de tijd van het jaar. De volgende dagen wordt de warme lucht verdreven en normaliseren de temperaturen zich. De nachten worden bovendien een stuk kouder met kans op grondvorst. Er staat wisselvallig weer op het programma met geregeld regen en buien.
Morgen is er vrij veel bewolking in de ochtend, maar het is overwegend droog. Naarmate de dag vordert krijgt de zon steeds meer ruimte. Na de middag wordt het zelfs erg zonnig weer. Bij maxima rond 13 of 14 graden, is het bijzonder zacht voor de tijd van het jaar. Er staat wel een meest matige wind.
Donderdag wordt het al vlug zwaar bewolkt tot betrokken weer. In de loop van de namiddag komen er perioden met regen opzetten of er vallen enkele buien. Alvorens de neerslag onze streken bereikt kan het kwik mogelijk nog oplopen tot 15 graden. Er staat wel flink wat wind.
Vrijdag trekt een storing traag over onze regio. Wolken domineren en er zijn perioden met regen. Bij momenten valt er intense regen. De maxima liggen rond 11 graden en de wind waait matig uit het zuidwesten.
Tijdens het weekend schuift polaire lucht over onze streken en wordt het nog wat kouder bij maxima rond 7 graden. De nacht van zaterdag op zondag kan het kwik dichtbij het vriespunt uitkomen en is er kans op grondvorst. Het is wisselvallig, waarbij opklaringen afwisselen met plaatselijke buien. (Michel Nulens - Meteoservices)38245