Het weer: uiterst zacht maar veel wind

Zoals we het oude jaar afsloten, starten we ook het nieuwe jaar. De hoge temperaturen zijn een constante, maar het is wel erg wisselvallig met geregeld regen of buien en de wind speelt een belangrijke rol in de eerste dagen van het nieuwe jaar.
Vandaag, nieuwjaarsdag, is het overwegend droog in de ochtend, maar wolken nemen gestaag toe vanuit het westen. Na de middag en vooral in de avond komt er regen opzetten. Het kwik bereikt 10 graden en er staat een matige wind.
Morgen domineren wolken en periodiek valt er regen. Pas na de middag zijn er meer drogere perioden en later is ook een opklaring mogelijk. Het is erg zacht bij 12 graden en er staat een matige wind.
Vrijdag trekt een storing van west naar oost over de regio met enige tijd regen. Nadien wordt het droog en klaart het uit. Bij maxima rond 12 graden is het erg zacht, maar er komt een matige tot soms vrij krachtige wind te staan.
In het weekend luwt de wind, maar regen en wolken domineren het weerbeeld. Op zondag is het toch wat droger met soms wat zon. De maxima liggen rond 10 graden. Na het weekend spant de wind opnieuw aan en maritieme, wisselvallige, maar zachte luchtstromingen domineren opnieuw. (Michel Nulens - Meteoservices)14953