Het weer: uitzonderlijk warm!

Een krachtig hogedrukgebied met kern nabij laat het nazomerweer nog tot dinsdag aanhouden. Nadien kunnen depressies en storingen stilaan tot onze streken doordringen en met de huidige weerkaarten ziet het ernaar uit dat herfst aan de voordeur staat met hogere neerslagkansen, meer wind en vooral lagere temperaturen.
Morgen ruimt een stralende zon wat ochtendnevel al vlug op. Het blijft de hele dag zonnig, waarbij er nauwelijks wolken voorkomen en het kwik bereikt een zomerse 27 graden.
Zondag is er nauwelijks verandering in het weerbeeld. De zon domineert de hele dag en er is weinig wind. Het kwik kan oplopen tot 25 of 26 graden.
Maandag bevinden we ons nog steeds in warme lucht met maxima rond 25 graden. In de loop van de dag komen er echter wolkenvelden opzetten en er is wat meer wind.
Dinsdag is er kans op mist in de ochtend. Nadien zijn er wolkenvelden, maar ook opklaringen. Het blijft overwegend droog en het wordt een fractie minder warm bij 22 graden.
Woensdag lijkt een storing in de namiddag en avond over onze streken te schuiven met toenemende regenkansen. Een groot deel van de dag is het echter droog, maar het wordt wel gevoelig koeler bij 17 graden en een matige wind.
In de tweede helft van de week wordt het nog wat kouder en de maxima bereiken amper 15 graden. Daarbij zorgt een strakke noordwestenwind voor een op en top herfstgevoel. Vooral op donderdag kan er enige tijd regen vallen. (Michel Nulens - Meteoservices)8667