Het weer: uitzonderlijk zacht!

Het weer: uitzonderlijk zacht!

Een krachtig hogedrukgebied ten westen van Frankrijk bepaalt het weerbeeld voor de volgende dagen. Aan de noordelijke flank hiervan domineren zachte luchtstromingen vanuit het westen. Wolkenbanden worden echter naar onze streken gestuurd en later bereiken ook neerslaggebieden onze regio.
Vandaag is het betrokken weer. De wolken blijven de hele dag dominant aanwezig en er komen vrijwel geen opklaringen voor. Op een lokaal drupje motregen na is het overwegend droog. Met een matige zuidwestenwind wordt erg zachte lucht aangevoerd en het kwik komt uit op gemiddeld 10 graden.
Morgen is er nauwelijks verandering in het weerbeeld. Het sombere houdt aan en meestal is het droog. Het blijft ook uitzonderlijk zacht bij maxima rond 10 graden. Kerstavond verloopt in erg zachte omstandigheden. Het kwik daalt nauwelijks.
Maandag staat er een matige wind, maar de temperaturen blijven nog steeds erg hoog bij maxima rond 9. Een witte Kerst zit er niet in, maar laat dat de sfeer niet bederven.
Na Kerstmis blijft het aanhoudend erg zacht bij maxima meestal tussen 8 en 10 graden. De neerslagkansen nemen echter toe en er staat een meest matige wind. (Michel Nulens - Meteoservices)38614