Het weer: uitzonderlijk zacht

Zachte maritieme luchtstromingen doen onze regio aan voor de volgende dagen. Tot het einde van dit jaar voorzien de weerkaarten relatief zacht, maar erg wisselvallig weer met behoorlijk wat neerslag. Op zondag zou het wel eens uitzonderlijk zacht kunnen worden.
Vandaag domineren wolken het weerbeeld en tegen de middag gaat het flink regenen vanuit het westen. Na de middag zijn er perioden met matige en soms zelfs hevige regen. Daarbij wakkert de wind aan en zijn er windstoten mogelijk tot 60 km/u. De maxima komen uit op 7 graden.  
Morgen valt er enige tijd nog flink wat regen. Na de middag wordt het stilaan droger, maar er zijn nauwelijks opklaringen. Er wordt erg zachte lucht aangevoerd bij maxima rond gemiddeld 14 graden. Het is vrij winderig.  
Maandag is het zwaar bewolkt tot betrokken en het is vaak droog. Af en toe kan er echter ook wat lichte regen vallen. Het zachte weer houdt aan bij maxima rond 13 graden.
Dinsdag zijn het opnieuw de wolken die het weerbeeld domineren. Er vallen enkele regenbuien, afgewisseld door droge perioden. Het wordt een groene Kerst bij maxima van gemiddeld 10 graden.  
Woensdag is het wisselend tot zwaar bewolkt en verspreid vallen er buien. Het wordt wat minder zacht bij 7 graden.  
De volgende dagen gaat de wind een belangrijke rol spelen en de regenkansen blijven aanhoudend erg hoog. Het kwik zit nog steeds in de lift en winterse toestanden worden tot het einde van het jaar niet verwacht. (Michel Nulens - Meteoservices)12127