Het weer: Valentijn binnen vieren

Zachte, maritieme en gestoorde lucht bepaalt het weer in onze streken. Zondag is het tussen twee storing in wat droger, maar maandag nemen de regenkansen opnieuw toe.

Vandaag verloopt de namiddag somber met veel wolken en periodiek regen. Het is wel vrij zacht bij 11 of 12 graden.

Morgen is het meestal droog in de ochtend en er zijn zelfs enkele opklaringen mogelijk. Nadien neemt de bewolking toe en na de middag volgt er opnieuw regen. Maxima rond 11 graden.

Zondag is het bewolkt in de ochtend, maar er zijn ook enkele opklaringen en het is droog. Later op de dag is er wat meer ruimte voor de zon. De maxima liggen rond 10 graden.

Maandag is er wat zon in de ochtend, maar na de middag zorgt een storing voor regen en kan een Valentijns uitstap wel eens in het water vallen. Het kwik klimt tot 10 graden.

 Dinsdag wordt het wat kouder bij 7 graden. Wolken met soms wat regen maken stilaan plaats voor droger weer met opklaringen.

Woensdag is het zwaar bewolkt en een lokale bui is mogelijk. In de ochtend kan het licht vriezen, na de middag liggen de maxima rond 6 graden.

De volgende dagen blijft het eerder koel en licht wisselvallig. Er is ruimte voor wat zon, maar af en toe brengen storingen ook wat regen met zich mee.

6883