Het weer: vanavond hevig onweer mogelijk!

Een thermische vore, gekenmerkt door onweer schuift over onze streken en wordt nadien gevolgd door een koufront. Achter dit front wordt gevoelig koelere lucht aangevoerd. Dankzij anticyclonale condities wordt het wel droog en vrij zonnig.
Vanavond trekt een onweerzone over onze streken. Lokaal kan er hevige neerslag vallen met hagel en zware windstoten. Na middernacht wordt het droger en tegen de ochtend zijn er ook opklaringen. Het wordt een eerder zwoele nacht bij minima rond 16 graden.
Morgen bereikt het kwik een beschaafde 22 graden. Flinke zonnige perioden wisselen af met enkele wolken en er staat niet al te veel wind.
Zondag stijgt de luchtdruk en er komen nauwelijks wolken voor. Het wordt een uitermate zonnige dag, maar met een noordelijk briesje wordt koele lucht aangevoerd. Het kwik stagneert op 21 graden.
Maandag is het uitermate zonnig, maar ook weer eerder aan de koele kant bij maxima rond 19 graden.
Dinsdag wisselen wolken en zon elkaar af. Het blijft droog en het wordt niet warmer dan 18 graden. De wind kiest voor het noordoosten.
De volgende dagen blijven de neerslagkansen laag en is de zon geregeld van de partij. Het wordt iets zachte bij temperaturen rond 22 of 23 graden. Uit de wind en in de zon is het evenwel erg aangenaam.(Michel Nulens – Meteoservices)21661