Het weer: veel regen

Een actieve storing domineert het weerbeeld in het begin van de week met overvloedige neerslag. Nadien zorgen depressies en storingen aanhoudend voor wisselvallig weer. Pas op het einde van de week is er enige verbetering in zicht met meer zon en hogere maxima.
Vandaag haalt het kwik slechts 18 graden. Het is betrokken met veel regen (lokaal kan er tussen 20 en 40 mm neerslag vallen). Er is bovendien kans op onweer. In de loop van de namiddag maakt de regen plaats voor buien, met nog steeds kans op onweer.
Morgen domineren wolken en van tijd tot tijd valt er regen, evenwel afgewisseld door drogere perioden. De maxima liggen rond 18 graden.
Woensdag staat opnieuw in het teken van veel wolken met geregeld wat lichte regen of motregen. Het wordt een sombere dag bij maxima rond 17 graden.
Donderdag is het zwaar bewolkt, maar op een lokaal drupje regen na, meestal droog. De maxima liggen rond 19 graden.
Vrijdag wordt een droge dag met geregeld zonneschijn en maxima rond 21 graden. Ook het weekend verloopt droog en vrij zonnig. Na het weekend nemen de neerslagkansen opnieuw toe. (Michel Nulens - Meteoservices)16174