Het weer: veel wind!

In een strakke, maar wel zachte zuidwestelijke luchtstroming worden storingen en depressies naar onze streken gestuurd. Na het weekend nadert zelfs een stormdepressie en wordt het uitkijken hoe hard de wind tekeer gaat.
Morgen domineren wolken het weerbeeld, al zijn er eerst ook opklaringen. Na de middag wordt het betrokken en later volgt er regen vanuit het westen. De maxima liggen rond 7 graden en het gaat flink waaien met rukwinden tussen 50 en 70 km/u.
Zondag is het zwaar bewolkt tot betrokken en droge perioden wisselen af met perioden van regen. Het wordt zacht bij 10 graden, maar er staat opnieuw een strakke wind met rukwinden tot 70 km/u.
Maandag zijn er talrijke wolken, maar het blijft overwegend droog tot de avond. De wind wakkert echter gestaag aan en in de avond zijn er rukwinden mogelijk tussen 80 en 100 km/u. Maxima rond 10 graden.
Dinsdag brengt een storing veel wolken en perioden met regen met zich mee. Vooral in de avond en op Kerstnacht wordt er erg veel regen verwacht. Lokaal kan er tot 20 of 25 mm vallen. Bovendien waait het hard met rukwinden tot 80 of 90 km/u.
Ook de rest van de week verloopt erg wisselvallig met geregeld regen en soms veel wind. Het blijft wel aanhoudend zacht en de winter is voorlopig nog niet in zicht. (Michel Nulens - Meteoservices)14881