Het weer: veel wolken

Het weer: veel wolken

Storingen trachten vanuit het westen naar onze streken door te dringen, maar worden geblokkeerd door een krachtig hogedrukgebied over Rusland. Op sommige dagen lukt het voor deze storingen om tot bij ons te geraken en nemen de neerslagkansen toe. Meestal echter krijgen we enkel de wolkenvelden te zien en blijft het droog.
Vandaag is een droge en rustige dag met een afwisseling van zon en wolken. Het kwik bereikt gemiddeld 9 graden en er staat niet al te veel wind.
Morgen kan een storing tot over onze streken schuiven, maar wordt erg verzwakt. Wolken domineren en af en toe wat lichte regen is mogelijk. Vaak is het echter ook droog en de maxima komen uit op 10 graden.
Donderdag bevinden de restanten van een zwakke storing zich over onze regio. De wolken zijn dominant, maar neerslag wordt er nauwelijks of niet verwacht. Het wordt wat minder zacht bij maxima rond 8 graden.
Vrijdag zijn er talrijke lage wolkenvelden. Af en toe is een streepje zon mogelijk, maar de wolken domineren meestal. Het blijft droog en het kwik stagneert op een graad of 7. Er is weinig wind.
Het weekend verloopt rustig op het weervlak. Er zijn geregeld wolkenvelden, maar er is ook ruimte voor wat zon. Het blijft meestal droog en overdag kan het kwik tot een graad of 7 klimmen. De nachten zijn wel wat kouder bij minima net boven het vriespunt. Na het weekend nemen de neerslagkansen opnieuw toe. (Michel Nulens - Meteoservices)38735