Het weer: Veel zon!

Een hogeluchtdrukgebied kan enige tijd het weerbeeld in onze streken bepalen. De kern hiervan schuift vanuit het westen over onze streken. Eerst is er nog een noordelijke wind met wat koelere temperaturen, maar later ruimt de wind naar het zuiden en wordt het gevoelig warmer. Op het einde van de week bereikt een onweerszone onze streken. Nadien wordt het minder warm en tijdelijk wisselvallig.
Vandaag is het stralend zonnig weer, al komen er later enkele wolken opzetten. De zon blijft echter domineren. Het kwik bereikt gemiddeld 23 graden.
Morgen is er opnieuw flink wat zon, afgewisseld met enkele wolken. Het wordt warmer bij maxima rond 26 graden.
Vrijdag ruimt de wind naar het zuiden en met de aanvoer van warme lucht kan het kwik oplopen tot 32 graden. Op het einde van de dag wordt het echter onweerachtig.
Zaterdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Op een bui na, is het meestal droog. Het wordt minder warm bij 25 graden.
Zondag is het vaak bewolkt en er kunnen enkele buien vallen, later kan het enige tijd regenen. Er zijn echter ook drogere perioden. Het wordt een stuk koeler met 18 graden.
Na het weekend bouwt stilaan een volgend hogedrukgebied op. De neerslagkansen nemen af en het wordt stilaan terug wat warmer met in de tweede helft van de week temperaturen boven 20 graden. (Michel Nulens - Meteoservices)21701