Het weer: veel zon

De kern van hogeluchtdrukgebied bevindt zich vlakbij onze regio, waarbij de volgende dagen wolken nauwelijks kans krijgen om te bestaan. Er wordt echter koele lucht vanuit het noordoosten aangevoerd en er staat een schrale wind. Aanvankelijk is er mist mogelijk, maar die kans verdwijnt stilaan.
Morgen is er kans op nevel, mist en lage bewolking in de ochtend. Lokaal kan er zelfs dichte mist voorkomen. Later in de ochtend breekt de zon door en vooral na de middag zijn er flinke zonnige perioden bij maxima rond 17 graden.
Zondag wordt het stralend zonnig weer bij maxima rond 18 graden. De noordoostenwind spant echter aan tot matig en voelt behoorlijk schraal aan.
Maandag zijn er nauwelijks wolken te bespeuren aan de heldere hemel. De zon domineert de hele dag en de maxima liggen rond 18 graden. Er staat echter opnieuw een schrale wind.
Dinsdag komen er tijdelijk enkele wolken voor, maar de zon is eveneens van de partij. Bij een matige en schraal aanvoelende wind uit het noordoosten, bereikt het kwik 19 graden. Ook de tweede helft van de week staat in het teken van de zon, al zijn er op het einde van de week enkele wolken mogelijk. Het is droog en de maxima liggen meestal rond 17 of 18 graden. De wind neemt wat in kracht af en voelt dan ook minder schraal aan. (Michel Nulens - Meteoservices)22773