Het weer: veel zon

Het weer: veel zon

Tussen twee hogedrukgebieden in kan een storing over onze streken schuiven. Voor deze storing en na deze storing domineren anticyclonale condities met droog weer. Op de langere termijn is het hogedrukgebied verantwoordelijk voor de aanvoer van koude continentale lucht met lage maxima en algemene vriestemperaturen tijdens de nacht.
Vandaag maken wolkenvelden stilaan plaats voor de zon. Vooral na de middag wordt het flink zonnig en kan het kwik oplopen tot een graad of 7. De wind waait meestal zwak.
Morgen kan het enige tijd duren alvorens nevel en lokaal aanvriezende mist overal zijn opgeruimd. Nadien breekt echter de zon door en wordt het vrij aangenaam bij maxima rond 9 graden. Later in de namiddag neemt de bewolking vanuit het westen gestaag toe, maar het blijft droog. De wind waait zwak, later soms matig uit het zuiden tot het zuidwesten.
Maandag is het zwaar bewolkt tot betrokken en van tijd tot tijd valt er lichte regen of motregen. Tussendoor zijn er ook drogere perioden. In de Ardennen valt er wat sneeuw. Maxima rond 6 graden.
Dinsdag domineren wolkenvelden, maar meestal is het droog. In de Ardennen kan een sneeuwvlokje vallen. Na de middag zijn er enkele opklaringen. Er komt een koude noordoostenwind opzetten bij 4 graden.
De volgende dagen kan de zon steeds meer in het weerbeeld tevoorschijn komen, maar er komt wel een schrale noordoostenwind te staan. Overdag komt het kwik niet hoger dan 3 of 4 graden en tijdens de nacht vriest het algemeen. In het weekend blijft de zon domineren en wordt het iets minder koud. (Michel Nulens - Meteoservices)39125