Het weer: Verandering!

De wind ruimt naar het noordwesten, waarbij er koudere en gestoorde lucht over onze streken aangevoerd wordt. Wolkenvelden worden belangrijk, de wind neemt toe en de neerslagkansen worden af en toe groter. Eer het echter zo ver is, kan er nog genoten worden van een dagje zonneschijn.
Vandaag is het stralend zonnig weer met weinig of geen wolken. Het kwik klimt naar gemiddeld 17 graden en er staat niet al te veel wind. In de late namiddag komen er enkele wolken opzetten.
Morgen schuift een storing over onze streken met veel wolken en af en toe kan er ook wat lichte regen of motregen vallen. Het is echter ook vaak droog. Het wordt gevoelig kouder bij 11 graden.
Zondag domineren wolken en er staat een matige wind. Meestal is het droog, maar een lokale regenbui is niet uitgesloten. De maxima komen uit op 15 graden.
Maandag domineren wolkenvelden en er is nauwelijks zon. Het is wel meestal droog bij maxima rond 14 graden.
De volgende dagen is het vaak bewolkt en op het einde van de week krijgen we geregeld neerslag. De maxima zijn lager, maar best nog behoorlijk voor de tijd van het jaar met gemiddeld 14 graden. (Michel Nulens - Meteoservices) 15542