Het weer: verbetering!

Een storing net ten noorden van onze streken is verantwoordelijk voor veel bewolking met kans op wat neerslag. Deze storing heeft tot het einde van de week nodig om te verdwijnen, maar maakt dan plaats voor drukstijgingen en een weersverbetering.
Morgen is het zwaar bewolkt tot betrokken met nu en dan wat regen. Er zijn echter ook droge perioden, die vooral later in de namiddag overheersen. Opklaringen worden er echter niet verwacht. Maxima rond 18 graden.
Donderdag schuift de storing opnieuw over onze streken van noord naar zuid. Na wat opklaringen in de ochtend, wordt het betrokken en later volgt er ook regen. De namiddag verloopt regenachtig en er is kans op een donderslag. Maxima rond 18 graden.
Vrijdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. Het blijft droog en vooral na de middag is er steeds meer zon. De maxima komen uit op 20 graden.
Zaterdag is er flink wat zon en het wordt aangenaam warm bij maxima rond 22 graden. In de ochtend zijn er tijdelijk wat meer wolken.
Zondag is het flink zonnig in de ochtend, maar in de loop van de namiddag neemt de bewolking gestaag toe. Het blijft echter droog en het kwik bereikt een graad of 22.
Na het weekend lijken de neerslagkansen opnieuw toe te nemen bij maxima meestal in de buurt van 20 graden. Er zijn echter ook weermodellen die het overwegend droog houden. Het wordt een beetje afwachten voorlopig. (Michel Nulens - Meteoservices) 16196