Het weer: verkoelende wind

Een omvangrijke depressie met kern ten zuiden van IJsland duwt storingen richting onze streken. Vandaag trekt een dergelijke storing over onze regio, morgen schuift er een ten westen van onze streken. We blijven echter in de relatief warme lucht vertoeven, waarbij de temperaturen aanhoudend zomers zijn en waardoor de hittegolf nog steeds aanhoudt. De volgende dagen is het rustig en meestal droog zomerweer met zomerse temperaturen.
Vandaag trekt een storing van west naar oost doorheen de regio met enkele buien en lokaal kans op onweer. Vanuit het westen wordt het stilaan droog. Na de middag is er daarbij ook meer zon. De maxima liggen rond 25 graden en er staat een strakke en verkoelende wind uit het westen tot het zuidwesten.
Morgen is het bewolkt in de ochtend met een kleine kans op een spatje regen of motregen. Meestal is het echter droog en na de middag volgen er brede opklaringen. De maxima liggen rond 27 graden en er staat een matige wind uit het zuiden tot het zuidwesten.
Maandag brengt een zwakke storing veel wolken met zich mee, maar op een plaatselijke bui na (eventueel met onweer), is het meestal droog. De maxima liggen rond 30 graden.
Dinsdag zijn er bewolkte perioden met kans op een enkele regenbui. Het is echter overwegend droog en af en toe is er ook ruimte voor de zon. Maxima rond 27 graden.
Woensdag is er flink wat zon, afgewisseld met enkele wolken. Het blijft droog en het kwik bereikt een zomerse 26 graden. Er staat een zwakke tot soms matige wind uit het noordwesten.
Ook de tweede helft van de week verloopt overwegend droog met zomerse maxima, meestal rond 26 graden. De hittegolf houdt dus nog de hele week aan. (Michel Nulens - Meteoservices)40671