Het weer: volgende week warmer!

Depressies en een onstabiele luchtmassa zorgen voor een wisselvallig weekend. Ook na het weekend zijn er nog enkele wisselvallige dagen, maar na de doortocht van een warmfront, kan een hogedrukgebied tijdelijk ons weer domineren in de tweede helft van de week met droger en vooral ook warmer weer.
Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Het is vaak droog, maar vooral na de middag is er kans op een bui. Het kwik bereikt 23 of 24 graden en er staat weinig wind.
Morgen is er weinig verandering in het weerbeeld. Er is ruimte voor wat zon, maar er zijn ook wolkenvelden en opnieuw is een bui mogelijk. Vaak is het echter droog en de maxima liggen rond 24 graden.
Maandag trekt een buienlijn over de regio. De ochtend verloopt nog meestal droog, maar nadien komen er een aantal buien opzetten en zijn de opklaringen sporadisch. Later op de dag klaart het opnieuw op. Het wordt wat koeler bij 21 graden.
Dinsdag wisselen bewolkte perioden af met wat zon. Een bui is mogelijk, maar het is vaak droog. De maxima komen uit op 20 graden.
In de tweede helft van de week schuift eerst een warmfront over onze streken, waarna warme lucht volgt. Bovendien laat een hogedrukgebied de neerslagkansen sterk afnemen. Het kwik kan richting zomerse waarden oplopen van 25 graden, mogelijk zelfs iets meer. Het wordt nog even afwachten hoe lang deze weersverbetering aanhoudt. Sommige weermodellen voorzien in het weekend opnieuw regen. (Michel Nulens - Meteoservices) 11124