Het weer: Vorst!

Het weer: Vorst!

Na de doortocht van een storing stijgt de luchtdruk en wordt het droog en helder weer. Er wordt echter koude lucht aangevoerd. In het weekend bereiken storingen onze streken en een wisselvallige maar relatief zachte periode breekt dan aan.
Vandaag is het betrokken en er vallen buien of er zijn perioden met regen. Pas tegen de avond wordt het droger met opklaringen. De maxima liggen rond 6 graden en er staat een matige wind.
Morgen is het koud in de ochtend met lichte vorst. De zon kan echter vlug het weerbeeld domineren en blijft de hele dag aanwezig. Het kwik klimt echter nauwelijks bij maxima rond 2 graden.
Vrijdag is het een erg koude ochtend bij minima rond -6 graden. Nadien komen de maxima amper boven het vriespunt uit, maar de zon is wel aanwezig.
Zaterdag schuift een storing over onze streken. De bewolking neemt toe en er kan winterse neerslag vallen. Er is daarbij kans op regen en sneeuw of aanvriezende regen. Tegen de avond klimt het kwik tot 5 graden.
Zondag is het meestal droog, maar bewolkt. In zachtere lucht kan het kwik daarbij oplopen tot 7 graden.
Na het weekend wordt het erg wisselvallig met geregeld regen of buien en vooral ook meer wind. Het is wel relatief zacht bij maxima rond 7 graden. Tegen het weekend krijgen de buien een winters karakter. (Michel Nulens - Meteoservices)29856