Het weer: vrij rustig

Een mobiel hogedrukgebied kan tijdelijk het weerbeeld bepalen met rustig en droog najaarsweer. Na het weekend zetten depressies opnieuw koers naar onze regio en wordt het opnieuw duidelijk dat het herfst is.
Vandaag wisselen opklaringen en wolken elkaar af. Vooral voor de middag is een enkele bui niet uitgesloten, maar meestal is het droog. In het tweede deel van de namiddag krijgt de zon steeds meer ruimte. Bij maxima rond 15 graden en een matige wind uit het noordwesten is het vrij koud.  
Morgen is er kans op mist in de ochtend. De zon kan nadien overal domineren en de wolken zijn in de minderheid. Na een koude ochtend, wordt het vrij aangenaam bij weinig wind en maxima rond 17 graden.  
Maandag zijn er zonnige perioden, maar na de middag komt er meer bewolking opzetten. Het blijft droog tot de avond en het wordt vrij zacht bij 19 graden.  
Dinsdag zorgt een storing voor wat regen in de ochtend. Nadien zijn er enkele opklaringen, maar de kans op een bui blijft bestaan. Het kwik bereikt 17 graden.  Woensdag staan regen en wind op het programma. Vooral na de middag kan er flink wat regen vallen en het gaat hard waaien.  
De tweede helft van de week verloopt wisselvallig met geregeld regen en veel wolken. De temperaturen liggen rond de normale waarden en ook 's nachts is het vrij zacht. Sommige weermodellen voorzien voor het volgende weekend zonnig en vrij warm weer. (Michel Nulens - Meteoservices)11477