Het weer: vrij zacht

Dankzij drukstijgingen staat er een overwegend droge dag op het programma, maar door vochtige luchtstromingen is de kans op mist groot. Een storing verbonden aan een omvangrijke depressie over de Atlantische Oceaan zet nadien koers naar onze streken en zorgt voor flink wat regen. De volgende dagen staan in het teken van wisselvallig, winderig en nat, maar relatief zacht weer.
Morgen kan er lokaal dichte mist in de ochtend voorkomen. Na het traag opruimen van nevel en mist komen er na de middag tijdelijk enkele opklaringen voor, maar de bewolking is vaak erg talrijk. Het kwik bereikt de normale waarden bij 6 graden.
Donderdag brengt een actieve storing flink wat regen over onze regio. De weermodellen voorzien gemiddeld 10 liter/m². Het kan daarbij langdurig regenen. De maxima liggen rond 7 graden en er staat een matige wind.
Vrijdag is het droog in de ochtend, maar nadien komt opnieuw regen opzetten. Perioden met lichte regen wisselen dan af met drogere perioden. Er is nauwelijks wind en het kwik bereikt 7 graden.
Zaterdag is het vaak bewolkt en in de loop van de namiddag gaat het vanuit het zuidwesten regenen. De maxima komen uit op een graad of 6.
Zondag wordt ook een dag met regen. De hele dag door kan er van tijd tot tijd wat regen vallen, evenwel afgewisseld met drogere perioden. De maxima liggen rond 7 graden.
Aan de wisselvallige periode komt voorlopig nog geen einde. Een aantal weermodellen voorziet tot het einde van het jaar hoge neerslagkansen en soms zelfs flink wat wind. Het blijft wel relatief zacht met positieve minima en maxima die ruim boven de normale waarden uitkomen. (Michel Nulens - Meteoservices)12105