Het weer: warm, maar kans op buien !

Met hogedrukgebieden ten noorden van ons en depressies ten zuiden domineert een oosten tot zuidoostelijke luchtstroming. Hierbij wordt relatief warme lucht aangevoerd, maar de depressies kunnen het weer geregeld domineren, waarbij de atmosfeer onstabiel wordt en de neerslagkansen toenemen. Alvast tot en met het volgende weekend verandert er weinig aan het weerbeeld.
Morgen wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Tijdens de ochtend bestaat er een kleine kans op een plaatselijke bui, maar de nadruk ligt op overwegend droog weer. Na de middag wordt de buienkans kleiner en tegen de avond domineert de zon. Het kwik bereikt 16 graden.
Zondag wordt vrij warme lucht aangevoerd en liggen de maxima rond 20 graden. Er komen echter een aantal buien opzetten. Soms is er een stevige bui mogelijk, eventueel met een donderslag.
Maandag schuift een storing over onze streken. Wolken domineren en verspreid vallen er enkele buien. Er is kans op onweer. Tussendoor is er af en toe ook ruimte voor wat zon. De maxima liggen rond 21 graden.
Dinsdag is het meestal droog in de voormiddag bij een wisselende bewolking. Na de middag komen er stevige buien opzetten, vergezeld van onweer en mogelijk hagel. Maxima rond 21 graden.
De volgende dagen is er weinig verandering. Geregeld zijn er wolkenvelden en er vallen buien, soms met onweer. Het is vochtig en vrij warm bij maxima rond of zelfs iets boven 20 graden. Uit de buien is de wind meestal zwak, tijdens de buien zijn er echter windstoten mogelijk. (Michel Nulens - Meteoservices)15844