Het weer: warm maar nat

In een zuidelijke luchtstroming wordt warme lucht aangevoerd, maar de luchtmassa is gestoord. De neerslagkansen blijven hoog, zowel op de korte als op de langere termijn. In het weekend wordt het koeler, maar lijkt de atmosfeer ook wat te stabiliseren.
Vandaag zijn er opklaringen en de zon kan tevoorschijn komen. Een storing ligt echter net ten westen van onze regio en zorgt geregeld voor wolkenvelden. In de loop van de namiddag neemt de kans op een bui ook toe. Maxima rond 20 graden.
Morgen domineren wolken en periodiek valt er wat regen. Na de middag vallen er buien die kunnen vergezeld worden van een donderslag. De zon is meestal afwezig, maar het is wel erg zacht bij 20 graden.
Donderdag wordt het warm bij 22 graden. Een actieve storing trekt echter in de namiddag over onze streken met regen en buien. Daarbij is er ook kans op onweer.
Vrijdag is het zwaar bewolkt met nu en dan een drup regen. Na de middag zijn er wat meer opklaringen, maar is er ook kans op een bui. De wind kiest voor het noordwesten en voert koelere lucht aan, waarbij het kwik stagneert op 16 graden.
In het weekend kan een uitloper van het hoog der Azoren ons weer bepalen en blijft het meestal droog. In de ochtend is er kans op nevel of wat mist, maar nadien is er ruimte voor de zon. Het wordt echter koeler bij 15 graden. Na het weekend komt het kwik wat hoger uit, maar de kan op een bui neemt ook opnieuw toe (Michel Nulens - Meteoservices) 10524