Het weer: warm maar onweerachtig

Tijdens het weekend gaat het kwik flink de hoogte in, maar in de nacht van zaterdag op zondag komt er onweer opzetten. Zondag blijft de onweersdreiging aanhouden. Na het weekend presteert het kwik nog steeds bijzonder goed, maar het is eerst wisselvallig. In de tweede helft van de week volgt er droog, zonnig en warm voorjaarsweer.
Morgen haalt het kwik opnieuw 24 graden, maar het is wisselvallig. Zon en wolken wisselen elkaar af en zo nu en dan valt er een bui. In de namiddag worden de buien intenser en is er kans op lokaal onweer.
Maandag domineren wolken meestal het weerbeeld en er kan soms een bui vallen. Vaak is het echter droog.
Dinsdag doet het kwik een stapje terug bij 21 graden. Het is geregeld bewolkt en er vallen een aantal buien, soms stevig met onweer.
Woensdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er is nog kans op een plaatselijke bui, maar in de avond blijft het geheel droog en worden de opklaringen steeds breder. Maxima rond 24 graden.
Vanaf donderdag stijgt de luchtdruk sterk en wordt er met een oostelijke luchtstroming droge landlucht naar onze streken gevoerd. De wolken worden steeds minder en in het weekend kan het wel eens uitermate zonnig worden. De maxima komen geregeld in de buurt van 25 graden uit. (Michel Nulens - Meteoservices)10602