Het weer: warm weekend

Het weer: warm weekend

Met aanvoer van warme lucht in combinatie van drukstijgingen en weinig wind, wordt het een zomers warm weekend. Storingen bevinden zich echter dicht in de buurt, maar zouden onze streken pas dinsdag laat bereiken. Tot dan blijft het overwegend droog en vooral ook warm.
Vandaag domineren wolken vaak het weerbeeld, maar er is ook wat ruimte voor de zon. De maxima komen uit op 26 graden. In de avond is er een kleine kans op een enkele onweersbui, maar meestal blijft het droog en het is nog lang warm.
Morgen bereikt het kwik een zomerse 25 graden. Er zijn echter vaak wolkenvelden, maar tussendoor is er ook wat zon. Het blijft wel droog en er is nauwelijks wind.
Zondag kan de zon geregeld tevoorschijn komen. Bij momenten wordt het zelfs zonnig. Het blijft droog en de maxima liggen rond 24 of 25 graden. De wind waait zwak uit het noordoosten.
Maandag is er veel zon en zijn er slechts weinig wolken. Dat heeft zijn invloed op de temperatuur, die tot een zomerse 25 graden kan klimmen.
Dinsdag blijft het droog tot de late namiddag met geregeld zon. De bewolking neemt na de middag echter toe, later gevolgd door regen en buien. Er is kans op onweer. De maxima liggen rond 25 graden.
De volgende dagen verlopen erg wisselvallig met storingen die onze streken aandoen en temperaturen die een stuk lager uitkomen. In het weekend lijkt het droger te zijn bij maxima rond 21 of 22 graden. (Michel Nulens - Meteoservices) 35270