Het weer: warm weekend

Storingen naderen vanuit het westen, maar worden tegengehouden door een hogedrukgebied over het oosten van Europa. Het hogedrukgebied kan aanvankelijk domineren, maar later kunnen de storingen toch stilaan tot over onze streken geraken. Vooral na het weekend nemen de neerslagkansen toe. In een zuidelijke luchtstroming wordt bovendien warme lucht aangevoerd.
Morgen is het al warm in de ochtend. De zon kan de temperaturen al vlug laten oplopen naar hoge waarden met maxima rond gemiddeld 20 of 21 graden. De zon domineert aanvankelijk, maar er zijn ook enkele wolkenvelden. Na de middag is er wat meer bewolking.
Zondag wisselen wolken en zon elkaar af. Later worden de wolken belangrijker en vooral in het westen is een drup regen mogelijk. De maxima liggen rond 19 of 20 graden.
Maandag wisselen bewolkte perioden af met opklaringen. Vooral na de middag is er kans op een plaatselijke bui. Het kwik presteert nog behoorlijk bij gemiddeld 18 graden.
Dinsdag zijn er talrijke wolken, maar af en toe is er ook ruimte voor de zon. Eerst is er kans op een bui in het westen. Later neemt overal de kans op buien toe. Maxima rond 17 graden.
De volgende dagen blijven de temperaturen relatief hoog bij maxima rond 17 graden. De kans op enkele buien is echter groot, maar tussendoor is er ook wat zon. (Michel Nulens - Meteoservices)39614