Het weer: warm!

Depressies ten westen van onze streken zorgen de volgende dagen voor een zuidelijke luchtstroming. Lucht van subtropische oorsprong kan tot bij ons geraken. Het kwik gaat flink de hoogte in, maar de atmosfeer wordt onstabiel waarbij de onweersdreiging gestaag toeneemt.
Vandaag is het prachtig lenteweer met veel zon en niet al te veel wolken. Na de middag zijn er enkele stapelwolken, maar het blijft droog. De maxima liggen rond 21 graden.
Morgen wordt het zonnig en warm. Na de middag zijn er opnieuw een aantal stapelwolken, maar het droge weer houdt stand. Maxima rond 22 graden.
Maandag is het zonnig in de voormiddag. Na de middag zijn er wat meer wolken en er is een kleine kans op een onweer. Maxima rond 26 graden.
Dinsdag wordt het drukkend warm bij maxima rond 28 graden. Zonnige perioden wisselen af met stapelwolken. Op het einde van de dag is een plaatselijk warmte-onweder niet uitgesloten.
Woensdag is het droog in de voormiddag, maar later in de namiddag komen er een aantal stevige onweersbuien opzetten. Het kwik kan mogelijk 30 graden bereiken.
De volgende dagen is het wat minder warm bij maxima rond 24 graden. Er is ruimte voor de zon, maar vrijwel iedere dag staan er ook een aantal buien op het programma. De kans op onweer houdt hierbij aan. (Michel Nulens - Meteoservices)16091