Het weer: Warmer en zonniger na het weekend

Ondanks de invloed van een hogedrukgebied, kunnen zwakke storingen toch over onze streken schuiven, vooral gekenmerkt door wolkenvelden, in mindere mate door neerslag. Na het weekend is er meer zon en kan het kwik hoger uitkomen.
Vandaag domineren wolken het weerbeeld en vooral na de middag is er nauwelijks zon. Een lokaal drupje motregen is bovendien niet uitgesloten. Het is fris bij maxima rond 8 graden en er staat een schrale wind.
Morgen zijn er talrijke wolken in de eerste helft van de dag en een drupje regen of een bui is mogelijk. Na de middag neemt de kans op neerslag af en later zijn enkele opklaringen mogelijk. De maxima liggen rond 9 graden.
Maandag zijn er zonnige perioden, afgewisseld door wolkenvelden. Het kwik komt een stukje hoger uit bij gemiddeld 13 graden.
Dinsdag is er veel zon en er wordt warme lucht aangevoerd. Het kwik bereikt na de middag een lenteachtige 17 graden.
De volgende dagen blijft het droog en vrij zonnig. Na een warme woensdag, komt het kwik wel wat lager uit. Ook het weekend belooft droog met ruimte voor de zon te verlopen, maar het wordt nog wat kouder bij maxima rond 9 graden. (Michel Nulens – Meteoservices) 19818