Het weer: warmer in het weekend

Restanten van tropische cyclonen bepalen het weer over onze regio en zorgen voor winderig en erg wisselvallig weer. Aan de voorzijde van een actieve depressie over de Atlantische Oceaan krimpt de wind in het weekend naar het zuiden en wordt er tijdelijk warme lucht aangevoerd.

Vandaag is er ruimte voor de zon, maar er komen ook wolken voor en hier en daar kan er een bui vallen. Meestal is het echter droog en de maxima komen uit op 19 graden. Er staat een strakke zuidwestenwind.

Morgen domineren wolken en er valt enige tijd regen. Het is eerder koud bij maxima rond slechts 16 graden en er staat een matige wind.

Vrijdag is er aanvankelijk veel bewolking met af en toe een drupje regen of motregen. In de loop van de latere namiddag blijft het overwegend droog en is er ruimte voor af en toe wat zon. De maxima liggen rond 20 graden.

Zaterdag wordt met een zuidelijk briesje warme lucht aangevoerd waarbij het kwik kan oplopen naar 25 of 26 graden. De zon is flink van de partij, maar er zijn ook wolkenvelden. In de avond en nacht neemt de onweersdreiging toe.

Zondag is het wisselvallig met wolken en opklaringen. Er vallen een aantal buien, maar er zijn ook droge perioden. In de late namiddag en avond gaat het enige tijd regenen. Maxima rond 22 graden.

Maandag gaat het flink waaien met soms stevige windstoten. De bewolking neemt toe en later valt er regen of zijn er buien. Het kwik bereikt een graad of 20.

De volgende dagen blijft het erg wisselvallig met soms droog weer en dan weer regen of buien. Op het einde van de week lijkt het wel gevoelig kouder te gaan worden.

8474