Het weer: warmer na het weekend

Maritieme luchtstromingen, gestuurd door een depressie boven de Noordzee en Scandinavië zorgen tot en met het weekend voor wisselvallig en eerder koel weer. Na het weekend schuift het hoog der Azoren richting onze streken, de kans op neerslag neemt wat af en vooral het wordt wat warmer.
Vandaag komen er geregeld buien opzetten, een donderslag is zelfs mogelijk. Tussendoor zijn er droge perioden met af en toe ook wat zon. Het kwik blijft beperkt tot 18 graden.
Morgen verloopt de ochtend meestal droog. Vooral na de middag zijn er opnieuw enkele buien mogelijk, die ook aanhouden tijdens de avond. De buien worden afgewisseld door opklaringen. In de late avond gaat het regenen. Maxima rond 19 graden.
Vrijdag komt het kwik uit op 19 graden. In de ochtend valt er enige tijd regen. Later wordt het droger en vooral na de middag zijn er ook enkele opklaringen mogelijk. De kans op een plaatselijk bui blijft echter bestaan.
Zaterdag domineren wolken en er zijn perioden met regen of buien. In de namiddag is er kans op onweer. Het is vrij winderig en het kwik ligt rond 19 graden.
Zondag is er kans op mist in de ochtend. Nadien is het meestal zwaar bewolkt met nu en dan wat regen of een bui. Maxima rond 19 graden.
Vanaf maandag klimt het kwik tot boven 20 graden en er zijn enkele overwegend droge dagen met soms zonnige perioden. De kans op een bui blijft bestaan, al zijn de buien niet zo vaak aanwezig als voor het weekend. (Michel Nulens - Meteoservices)10992