Het weer: warmer, nadien weer kouder

Het weer in maart durft al eens op en af gaan en met westelijke luchtstroming mogen we dat ook de volgende dagen verwachten. Alvorens een storing op vrijdag regen brengt, komt de zomer even om de hoek loeren. Het weekend en de dagen nadien verlopen een flink stuk koeler.
Morgen zijn er flinke zonnige perioden en het kwik kan flink klimmen. De maxima komen uit op gemiddeld 17 graden bij een matige zuidwestenwind.
Donderdag is het stralend zonnig weer met nauwelijks wolken. Na een koele start met minima rond 5 graden, komen de maxima uit op 21 graden. Er staat wel een matige wind.
Vrijdag schuift een storing vanuit het westen over onze regio. De ochtend verloopt droog, maar nadien wordt het betrokken en komt er regen opzetten, die nagenoeg de hele namiddag aanhoudt. De maxima liggen rond 13 graden.
Zaterdag is het wisselvallig met wolken en opklaringen, afgewisseld door enkele buien. Er staat een stevige wind en de maxima liggen slechts rond 12 graden.
Zondag zijn er opklaringen. Een enkele regenbui is echter ook mogelijk, al blijft het meestal droog. De maxima liggen rond 11 graden.
Na het weekend wordt het nog een fractie kouder bij maxima rond 11 graden, maar de zon is wel vaak van de partij. De nachten verlopen koud met kans op lichte nachtvorst. Er lijkt opnieuw een langere droge periode aan te breken. (Michel Nulens - Meteoservices)15588