Het weer: weekend wordt beter

Onstabiele lucht wordt vanuit het zuidwesten over onze streken aangevoerd. Dat vertaalt zich vooral in prachtige stapelwolken, waaruit soms eens een bui kan vallen. De aangevoerde lucht is echter niet erg koud, waardoor het kwik toch naar behoren kan presteren.
Donderdag wisselen zonnige perioden en stapelwolken elkaar af. Na de middag is de kans op een bui het grootst, maar dat zal echter een zeer lokaal gebeuren zijn. Op vele plaatsen blijft het gewoon droog. De maxima liggen rond 24 graden.
Vrijdag is de zon geregeld van de partij. Er zijn echter ook nu weer een aantal stapelwolken, die plaatselijk eventueel kunnen doorgroeien tot een bui. Een donderslag is daarbij mogelijk. De maxima liggen rond 23 graden.
Zaterdag lijkt het de hele dag droog te zullen blijven met geregeld zonneschijn. Het kwik klimt naar een zomerse 24 graden.
Zondag is de kans op een bui erg klein en de zon kan vaak het weerbeeld domineren. Bij maxima van 25 graden wordt het zomers warm.
Na het weekend blijft het licht wisselvallige weer aanhouden met perioden van zon, maar ook met wolken. De kans op een bui is eerder klein, maar niet uitgesloten en de temperaturen blijven aangenaam.8027