Het weer: winderig en wisselvallig

In een strakke zonale luchtstroming worden storingen in vlug tempo naar onze streken gestuurd. Het is erg wissevallig en bovendien staat er veel wind. De volgende dagen is er weinig verandering, er is veel wind en de neerslagkansen blijven erg hoog. In het weekend wordt hetwel iets kouder.
Vandaag
tegen de avond verdwijnen de buien. Maxima rond 6 graden en een matige wind.
Morgen is het regenachtig in de ochtend. Nadien volgen er vanuit het westen opklaringen, maar later kan er opnieuw een bui tot stand komen. Een winterse bui is eventueel mogelijk. Maxima rond 9 graden en erg veel wind met rukwinden tussen 60 en 80 km/u.
Donderdag neemt de bewolking vanuit het westen toe, stilaan gevolgd door lichte regen. Het kwik bereikt 9 graden en er staat een matige wind.
Vrijdag valt er vooral in de voormiddag regen. Na de middag klaart het op, maar later volgen er buien. Hierbij is er kans op korrelhagel. De maxima liggen rond 8 graden en er flink wat wind. Tijdens het weekend wordt het wat kouder, maar er is wel wat minder wind.
Zaterdag valt er een flinke plens regen, zondag gaat het in de namiddag opnieuw regenen.
Ook na het weekend staat er wisselvallig en winderig weer op het programma. Enig spoor van de winter is echter nog niet te zien op de weerkaarten. (Michel Nulens - Meteoservices)9245