Het weer: winterprik!

Met maximumtemperaturen van -1.3 graden en gemiddeld 10 cm sneeuw kunnen we spreken van een stevige winterprik. Deze winterprik zal echter niet zo lang duren. Vanaf donderdag komt het kwik een stukje hoger uit en in het weekend wordt 10 graden opnieuw mogelijk. Depressies en storingen worden dan wel de ingrediënten van het weerbeeld.
Morgen is de zon aanwezig, maar het blijft eerder koud bij maxima rond 3 graden. Later komen er stapelwolken opzetten die de zon af en toe verbergen, maar het blijft droog.
Donderdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Vooral na de middag is er meer bewolking, waarbij een winterse bui mogelijk wordt. Het wordt een fractie minder koud bij 4 graden.
Vrijdag is er flink wat zon en het blijft droog. Na een koude nacht bij minima rond -7 graden, kan het kwik oplopen tot een graad of 5. De wind kiest stilaan voor het zuidwesten.
Zaterdag komt er een storing vanuit het westen opzetten. Wolken domineren en het gaat regenen. Er wordt echter wel zachtere lucht aangevoerd, waarbij het kwik kan oplopen tot 9 graden.
Zondag is het betrokken en er zijn perioden met soms intense regen. Het wordt een regendag, maar de maxima liggen rond 9 graden.
Na het weekend is het eerst wisselvallig met geregeld neerslag. Het kwik komt wel wat hoger uit bij 10 of 11 graden. OP het einde van volgende week wordt het droger en is er meer ruimte voor de zon. (Michel Nulens - Meteoservices) 12677