Het weer: winterse buien!

Het weer: winterse buien!

Depressies in de buurt zorgen voor onstabiele lucht in onze streken, bovendien is het relatief koud en kunnen er winterse buien tot stand komen. De temperaturen liggen iets onder de normale waarden voor begin maart. Op de lange termijn wordt het wel wat zachter.
We zitten nu nog met opklaringen, maar vooral vannacht zijn er meer winterse buien mogelijk. Tegen de ochtend worden dat zelfs buien van smeltende sneeuw of sneeuw. Lokaal kan er dan ook wat sneeuw blijven liggen, tijdelijk, immers nadien lopen de temperaturen opnieuw op en smelt de sneeuw.
Morgen wordt het erg wisselvallig met geregeld buien. Voor de middag zijn dat buien van smeltende sneeuw of regen en sneeuw, nadien is er kans op korrelhagel of korrelsneeuw. Tussendoor zijn er echter ook langere droge perioden met enkele opklaringen. Maxima rond 6 graden.
Maandag vallen er enkele winterse buien, maar er zijn ook opklaringen bij 7 graden. Dinsdag lijkt een droge dag te worden met vooral in de ochtend en voormiddag meer zon.
Woensdag gaat het regenen vanuit het westen, maar kan er eerst regen en sneeuw vallen. De maxima liggen rond 7 graden.
Op het einde van de week en tijdens het weekend blijft het wisselvallig, maar het wordt wel iets zachter bij maxima rond 10 graden. Vanaf zondag nemen de neerslagkansen stilaan af. (Michel Nulens - Meteoservices)24539