Het weer: wisselvallig

De lente heeft het werkelijk moeilijk dit jaar om van start te gaan. Met depressies en storingen in de buurt van onze streken zal dat voorlopig nog even blijven. Bovendien is de aangevoerde lucht nog vrij koud, waarbij het kwik aan de koele kant blijft. Toch wordt het stilaan iets warmer.
Vandaag stagneert het kwik op een graad of 8. Oorzaak zijn de talrijke wolken en bovendien vallen er ook een aantal buien, soms met een winters karakter. Tussen de buien door zijn er echter ook droge perioden met enkele opklaringen.
Morgen brengt een storing veel wolken en het gaat enige tijd regenen. Pas in de avond blijft het droog. De maxima liggen rond 6 graden.
Donderdag begint de lente officieel, maar bij 8 graden is het best wel koud. De zon is echter wel van de partij en het blijft overwegend droog.
Vrijdag staat er behoorlijk wat wind uit het zuidoosten. Een storing nadert onze streken, maar kan mogelijk pas op het einde van de dag voor regen zorgen. Sommige weermodellen voorzien echter veel vroeger de regen. Maxima rond 9 graden.
In het weekend zijn de neerslagkansen hoog en het kwik ligt rond 10 of 11 graden. Na het weekend volgen enkele dagen met zon en het wordt een graadje warmer. In de tweede helft van de week nemen de neerslagkansen toe, maar het wordt dan ook gevoelig zachter bij 14 graden. (Michel Nulens- Meteoservices)12718