Het weer: Wisselvallig

Met een depressie vlakbij onze streken is de atmosfeer onstabiel en is er kans op een bui. De volgende dagen houdt het wisselvallige weer aan met soms een bui. Halfweg de week nemen de neerslagkansen echter sterk toe.
Vandaag is het vrij zonnig in de ochtend en voormiddag. Na de middag zijn er meer wolken en kan er lokaal een bui tot stand komen. Maxima rond 19 of 20 graden.
Morgen domineren wolken het weerbeeld. Vaak is het droog, maar af en toe kan er ook een drupje motregen vallen. Na de middag neemt de kans op een bui toe. De maxima liggen rond 17 graden.
Maandag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. De zon is geregeld van de partij en op een bui na, blijft het meestal droog. Maxima rond 18 graden.
Dinsdag is de zon vaak van de partij, maar na de middag komen er talrijke stapelwolken opzetten. Plaatselijk kunnen er dan ook enkele buien vallen bij maxima rond 20 graden.
Vanaf woensdag zorgen storingen voor geregeld regen of buien en er is ook kans op onweer. De temperatuur gaat een flink stuk achteruit en komt in het weekend niet hoger dan een graad of 14. (Michel Nulens - Meteoservices)15906