Het weer: wisselvallig!

Depressies en storingen zorgen voor een somber en nat weekend, waarbij de temperatuur net onder de normale waarde voor de tijd van het jaar komt. Ook na het weekend houdt het wisselvallige en eerder koele weer aan. Pas vanaf volgend weekend wordt het warmer en zonniger.
Zondag komt het kwik hoger uit bij 23 graden, maar een storing brengt in de namiddag regenbuien en er is kans op onweer.
Maandag staat er tijdelijk droger weer op het programma. Wolken en opklaringen wisselen elkaar af en het is overwegend droog. De maxima liggen rond 22 graden.
Dinsdag bevindt een depressie zich over onze streken. Wolken en opklaringen wisselen af met buien. Vooral na de middag zijn er een aantal stevige buien mogelijk. De maxima liggen rond 20 graden.
Woensdag gaat het lange tijd regenen en het kwik blijft beperkt tot 18 graden. Er staat ook een matige wind uit het noordwesten.
De tweede helft van de week verloopt aanhoudend wisselvallig met geregeld regen of buien en maxima rond 20 graden. In het weekend gaat het kwik stijgen en is 24 graden mogelijk. Wolken wisselen af met opklaringen en verspreid vallen er enkele buien. Na het weekend wordt het nog warmer, maar de kans op een bui blijft bestaan. (Michel Nulens - Meteoservices) 16545