Het weer: wisselvallig!

In een strakke zonale luchtstroming worden storingen en buienlijnen van west naar oost over onze streken getuurd. Deze luchtstroming blijft alvast de volgende 10 dagen gehandhaafd, waarbij dus een erg wisselvallige meerdaagse mogen verwachten.
Vandaag nadert een storing erg traag vanuit het westen. De zon maakt in de loop van de latere namiddag plaats voor toenemende wolken, maar tot de avond blijft het meestal droog. Dan komt er wat lichte regen opzetten bij maxima rond 14 graden.

Morgen is het betrokken met perioden van regen. In de loop van de namiddag wordt het wat droger, maar een bui blijft mogelijk. Het is eerder fris bij maxima rond 8 graden.
Donderdag zijn er opklaringen in de ochtend, maar de bewolking neemt gestaag toe. Later volgt er enige tijd regen. Maxima rond 9 graden.
Vrijdag krijgen we brede opklaringen in de ochtend. Na de middag neemt de bewolking echter toe en in de avond volgt er lichte regen. Tot dan is het evenwel overwegend droog bij maxima rond 10 graden.
Het weekend verloopt somber met geregeld regen, maar het wordt wel wat zachter bij maxima rond 13 of 14 graden. Ook na het weekend blijven de neerslagkansen erg hoog. (Michel Nulens – Meteoservices)19932