Het weer: wisselvallig en koel

Met een hogeluchtdrukgebied ten westen van Ierland wordt in onze streken een noordelijke luchtstroming in stand gehouden. Deze luchtstroming is bovendien onstabiel en brengt buien en soms regen met zich mee. Na het weekend schuift het hogeluchtdrukgebied meer naar het oosten en wordt drogere lucht aangevoerd.
Vandaag is het wisselvallig met opklaringen en wolkenvelden. Daarbij komen er enkele buien opzetten, voor rond de middagperiode. Tegen de avond is het meestal droog. Maxima rond 19 graden.
Morgen wordt het kouder met slechts 17 graden. Opnieuw zijn een aantal buien mogelijk, vooral in de namiddag. De ochtend verloopt droog met brede opklaringen.
Vrijdag is er nauwelijks verandering in het weerbeeld. Het is eerder fris bij 17 graden en er vallen enkele buien in de namiddag.
Zaterdag wordt het nog een graadje kouder bij 16 graden. Buien en perioden met regen wisselen af met drogere perioden. De zon is meestal afwezig.
Zondag is het koud bij 15 graden. Wolken en opklaringen wisselen elkaar af en af en toe vallen er enkele buien.
Na het weekend nemen de neerslagkansen af en is er meer ruimte voor de zon. Het kwik kan bovendien enkele graden hoger uitkomen, waardoor het toch wat aangenamer wordt. (Michel Nulens - Meteoservices)22547