Het weer: wisselvallig en koel

Langs de noordelijke flank van het hogedrukgebied der Azoren, wordt koele, maritieme lucht naar onze streken gestuurd. De atmosfeer is onstabiel, waardoor buien gemakkelijk ontstaan. De temperaturen liggen net onder de normale waarde voor de tijd van het jaar.
Morgen schuift een storing vanuit het westen naar onze streken. De bewolking neemt in de loop van de ochtend toe en er komen buien opzetten. Deze buien kunnen hier en daar nog losbarsten tot de avondperiode. De maxima liggen rond 17 graden.
Zondag is het zwaar bewolkt en periodiek valt er regen. In de late namiddag wordt het droger en zijn er wat meer opklaringen. Het is fris bij 14 graden.
Maandag domineren wolken en er valt lichte regen. Na de middag zijn er droge perioden, maar die worden afgewisseld door enkele buien. Maxima rond 15 graden.
Dinsdag liggen de maxima opnieuw rond 15 graden. Na een meestal droge ochtend staan er weer buien op het programma.
De volgende dagen komt een depressie over onze regio te liggen. Het wisselvallige weer houdt aan en de neerslagkansen zijn groot, al zijn er af en toe ook droge perioden met wat zon. De maxima liggen meestal tussen 16 en 18 graden. (Michel Nulens - Meteoservices)13098