Het weer: wisselvallig en koeler

Een storing schuift vanuit het zuidwesten over onze streken met toenemende wolken en later ook neerslag. Na de storing stijgt de luchtdruk en volgt een droger intermezzo. In koelere lucht komt het kwik echter een stuk lager uit. Na een nat begin van de week, lijkt opnieuw een droge periode aan te breken.
Vandaag maken opklaringen in de ochtend plaats voor toenemende wolken en stilaan kunnen er enkele druppels regen vallen. Vaak blijft het echter nog droog. In de avond en volgende nacht komt er echter meer regen opzetten en is er kans op onweer. Het wordt relatief warm bij 25 graden.
Morgen verlaat regen in de ochtend de regio. Nadien is het op een bui na, overwegend droog met mogelijk een opklaring. Rond de middag komt echter opnieuw regen opzetten, maar later in de namiddag wordt het weer droger. Het wordt dus een wisselvallige dag met maxima rond 18 graden. Het gaat bovendien enige tijd erg hard waaien.
Zondag is er wat rust in de atmosfeer. Wolken en opklaringen wisselen elkaar af en de maxima komen uit op 21 graden. Het blijft overwegend droog en de wind waait meestal matig, maar luwt later tot zwak.
Maandag is het wisselend bewolkt en er vallen verspreid buien. Een donderslag is niet geheel uitgesloten. De maxima liggen rond 20 graden.
Na nog enkele buien op dinsdag, verloopt de rest van de week overwegend droog en stilaan is er ook meer zon. Op het einde van de week wordt het ook wat warmer en na het weekend lijkt het kwik opnieuw voor zomerse waarden te kiezen. (Michel Nulens – Meteoservices)22156