Het weer: wisselvallig en kouder

Depressies en storingen veroveren ons land en brengen dit weekend een grote weersverandering met zich mee. De neerslagkansen worden een stuk hoger en het kwik komt minder hoog uit. Na het weekend wordt het gevoelig kouder.
Vandaag zorgt een storing voor langdurige regenval in de ochtend. Na de middag volgen er droge perioden, maar die worden afgewisseld door enkele plaatselijke buien. Het kwik bereikt 17 graden en er staat een zwakke wind.
Morgen is het droog in de ochtend, maar nadien komen er buien opzetten. In de avond gaat het regenen. De maxima liggen rond 17 graden en er is weinig wind.
Maandag verlaat regen in de ochtend de regio. Nadien is het langere tijd droog en zijn er ook opklaringen met wat zonneschijn. In de latere namiddag is een bui mogelijk. Het wordt echter gevoelig kouder bij maxima rond slechts 10 graden.
Dinsdag wisselen zon en wolken elkaar af. Het is vaak droog, maar later op de dag kan er hier en daar ook een bui vallen. Het is eerder fris bij 13 graden.
Het wisselvallige en koele weer blijft de hele week aanhouden. De maxima bereiken slechts 13 graden. In het weekend kan het kwik wat hoger uitkomen bij 15 graden, maar de neerslagkansen blijven vrij hoog. Na het weekend wordt het evenwel terug zachter. (Michel Nulens – Meteoservices)21224