Het weer: wisselvallig en vrij zacht!

Winterweer staat er vooralsnog niet op het programma, ook niet op de lange termijn. Zuidwestelijke luchtstromingen blijven het weerbeeld domineren en hoewel de maxima wat lager uitkomen, liggen ze nog steeds boven het langjarig gemiddelde. Toch blijven de ogen gericht op het krachtige hogedrukgebied boven Rusland, dat stilaan uitbreiding zoekt richting onze streken.
Morgen domineren wolken het weerbeeld en wanneer een storing onze regio nadert kan er ook wat lichte regen vallen. Dat is vooral in de namiddag. Het kwik bereikt gemiddeld 6 graden.
Donderdag wordt het vrij winderig en wolken domineren. Daarbij valt er van tijd tot tijd lichte regen of motregen. Na de middag wordt het tijdelijk droger. Maxima rond 9 graden.
Vrijdag liggen de maxima rond 10 graden. Het is zwaar bewolkt, maar het blijft wel overwegend droog. Later op de dag is er af en toe een opklaring.
Zaterdag wisselen bewolkte perioden af met enkele opklaringen. Het is meestal droog en de maxima komen uit op 10 graden.
Zondag domineren wolkenvelden. Een drupje regen is niet uitgesloten, maar vaak is het droog. Maxima rond 8 graden.
Na het weekend houdt het wisselvallige weer aan. Het kwik komt wat lager uit bij gemiddeld 7 graden, maar ook tijdens de nacht zijn de temperaturen nog steeds positief. Met normalen rond 4 graden, is het nog steeds te zacht voor de tijd van het jaar. (Michel Nulens - Meteoservices)15075