Het weer: wisselvallig maar zacht

Het weer: wisselvallig maar zacht

De temperaturen liggen de volgende dagen een drietal graden hoger dan normaal. Normaal hebben we recht op 8 graden. Het is echter wel erg wisselvallig met vrij grote neerslagkansen en bij momenten staat er ook veel wind. De zon is vaak de grote afwezige.
Morgen maken opklaringen in de ochtend plaats voor toenemende wolken. Na de middag is er nog nauwelijks zon, maar het blijft wel overwegend droog. De maxima liggen rond een erg zachte 13 graden en er staat een matige wind.
Zaterdag wisselen wolken af met enkele opklaringen. Een bui is mogelijk, maar vooral na de middag komen er meer buien opzetten en dan is er ook kans op een donderslag. Het kwik bereikt 14 graden bij een matige zuidwestenwind.
Zondag is er af en toe wat zon in de ochtend. Een enkele bui is daarbij niet uitgesloten. Na de middag wordt het zwaar bewolkt tot betrokken en tegen de avond gaat het regenen. Maxima rond 10 graden.
Maandag wordt een wisselvallige dag met opklaringen, maar ook een aantal buien. Er staat hierbij een matige westelijke wind en de maxima komen uit op een graad of 10.
Dinsdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Op een enkele bui na, is het vaak droog en het kwik kan 11 graden bereiken.
De volgende dagen domineren wolken vaak en af en toe valt er een bui of wat regen. Het blijft wel relatief zacht. Op het einde van de week en tijdens het weekend nemen de neerslagkansen sterk af en de zon lijkt wat meer aan bod te kunnen komen. Het wordt bovendien nog een fractie zachter. (Michel Nulens - Meteoservices)31455