Het weer: wisselvallig weekend

Door koele en onstabiele luchtstromingen staat er een wisselvallig weekend op het programma, waarbij het kwik een stukje achteruit gaat. Na het weekend stabiliseert de atmosfeer en met zuidelijke luchtstromingen wordt opnieuw warmere lucht aangevoerd. Nadien bereiken storingen onze regio echter.
Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er is ruimte voor wat zon, maar er komen ook enkele buien tot ontwikkeling. Iets vaker in de namiddag en een donderslag is niet helemaal uitgesloten. Maxima rond 24 graden. Het is vrij winderig. 
Morgen wordt het kouder bij 19 graden. Wolken domineren vaak en geregeld vallen er enkele buien. Tussendoor zijn er echter ook droge perioden. Er staat flink wat wind.
Maandag blijft het overwegend droog. Aanvankelijk is er veel zon, maar later in de namiddag komt er meer bewolking opzetten. Het wordt warmer bij 23 graden.
Dinsdag zijn er zonnige perioden, maar na de middag komen er meer stapelwolken voor. De kans op een bui neemt daarbij toe. Het is warm bij 26 graden. 
 Na een warme woensdag met onweerachtige buien in de namiddag, gaat het kwik terug een stukje achteruit op het einde van de week. De maxima liggen nog net rond 20 graden en er vallen enkele buien. Het ziet er naar uit dat de eerste week van het nieuwe shooljaar zonniger en warmer zal verlopen. (Michel Nulens - Meteoservices)
11240