Het weer: wisselvallig weekend!

Na de doortocht van een regenzone volgt een wisselvallig weertype, maar na het weekend domineren anticyclonale condities en breekt er een droge periode aan met geregeld zonneschijn. De wind komt dan echter uit het noordoosten tot het oosten, waarbij lucht van polaire aansprong wordt aangevoerd en de temperaturen niet zo hoog uitkomen.
Vandaag schuift een storing over onze streken en valt er enige tijd regen. Na de middag wordt het stilaan droger vanuit het westen en tegen de avond zijn er ook enkele opklaringen. Het is eerder fris bij 12 graden.
Morgen wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er komen enkele buien tot stand, die vooral na de middag wat actiever kunnen zijn met mogelijk een donderslag. Tussendoor zijn er ook langere droge perioden. De maxima liggen rond 11 graden.
Zondag haalt het kwik 10 graden. Er zijn opklaringen, maar ook wolkenvelden en af en toe kan er een bui vallen, eventueel met een donderslag.
Maandag staat een droge dag op het programma met veel zon en weinig wolken. In de ochtend is het echter koud met lichte vorst. Na de middag komt het kwik uit op 12 graden.
Dinsdag kan een storing onze streken bereiken en er valt tijdelijk regen of er zijn enkele buien. Het kwik doet een stapje terug bij 11 graden.
Vanaf woensdag breekt een droge periode aan met veel zon. De nachten zijn echter koud met kans op grondvorst. De maxima kunnen onder invloed van de zon geleidelijk aan oplopen. Eerst haalt het kwik een graad of 12, maar op het einde van de week is 15 graden mogelijk. (Michel Nulens - Meteoservices)15610