Het weer: wisselvallig

Tussen een krachtig hogedrukgebied over Oost-Europa en depressies over de Atlantische Oceaan krijgen we nu eens de invloed van het hoog, de andere keer van de depressies. Er staat een licht wisselvallige periode voor de boeg, al lijkt na het weekend de invloed van het hogedrukgebied te gaan domineren.

Vandaag verloopt de namiddag somber, maar is het op een lokaal drupje motregen na, overwegend droog. Door het ontbreken van de zon blijft het kwik steken op slechts 3 graden.

Morgen vriest het licht in de ochtend bij -1 graad. Nadien zijn er enkele opklaringen, maar de bewolking neemt gestaag toe. Later in de namiddag volgt er lichte regen vanuit het westen. Maxima rond 8 graden

Zondag domineren wolken en van tijd tot tijd valt er een drupje regen of motregen. De maxima liggen rond 6 graden en er is weinig wind.

Maandag vriest het in de ochtend aan de grond. Nadien kan het kwik oplopen tot 8 graden. Wolken wisselen af met wat zonneschijn en het blijft droog.

Dinsdag zijn er opklaringen en is het droog. Na een koude ochtend met lichte vorst kan het kwik oplopen tot 8 graden.

In de tweede helft van de week is er wat meer zon en zijn de neerslagkansen eerder klein. Het kwik kan overdag wat hoger uitkomen. (Michel Nulens - Meteoservices)

6933