Het weer: wisselvallige periode

Depressies en storingen zijn aanhoudend bepalend voor het weerbeeld in onze streken. Het is wisselvallig met geregeld regen en buien en bij momenten is het ook winderig. De temperaturen liggen rond of net iets boven de normale waarde voor de tijd van het jaar (12 graden) en tijdens de nachten wordt er voorlopig geen nachtvorst verwacht.
Morgen verloopt een groot deel van de dag regenachtig. In de loop van de namiddag wordt het echter droger en zijn er ook enkele opklaringen mogelijk. Een plaatselijke bui kan echter nog steeds ontstaan. De wind is minder krachtig en de maxima liggen rond 10 graden.
Zondag is het wat rustiger op de weerkaarten. Wolken en opklaringen wisselen elkaar af en het is vaak droog. In de voormiddag is de kans op een bui iets groter, maar de namiddag lijkt wel droog te verlopen. In de avond gaat het echter opnieuw regenen. Maxima rond 11 graden.
Maandag zijn er brede opklaringen in de ochtend. Er komen in de loop van de dag echter talrijke stapelwolken opzetten, waarbij er vooral na de middag ook een bui kan ontstaan. Het kwik bereikt 11 graden.
Dinsdag zijn er geregeld buien en de opklaringen zijn eerder sporadisch. Er komen wel droge perioden voor, die vooral na de middag wat langer duren. Het wordt een fractie kouder bij 9 graden en er staat een matige wind.
 De tweede helft van de week lijkt droger te verlopen. Dankzij drukstijgingen worden de neerslagkansen wat getemperd. Op donderdag schuift een storing over onze streken met wat lichte regen, maar nadien is het opnieuw droger en er is ook ruimte voor wat zon. De maxima liggen meestal rond 10 graden. (Michel Nulens - Meteoservices)11770